Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací. Další informace
Nahoru

Guatemala Primavera Family

Farmář   The Primavera Family Small Producers of Huehuetenango
Producent   San Antonio Huista
Region   Huehuetenango
Země   Guatemala
Nadmořská výška   1 550 - 1 650
Zpracování   Washed
Sklizeň   May - July 2021

Oblast Junin se nachází uprostřed Peru. Je zde hornatá Andská krajina plná pastvin a harmonicky kvetoucích květin. V oblasti Junín je provincie a město jménem Jauja, kterou španělé vyhlásili prvním hlavním městem, protože se nacházela přesně uprostřed země a měla příznivé klima. Později se stala hlavním městem Lima, pro její strategičtější umístění poblíž moře. Přesto se Jauja stala známou svým mírným a suchým klimatem, příznivím pro léčbu respiračních onemocnění jako je tuberkulóza. Za dob Místokrálovství Peru začala Jauja příjmat pacienty z celé země i dokonce ze Španělska samotného. Avšak nyní se zajímáme o Jauja, zejména distrikt Masma, z důvodu obdivuhodné kávy která se v této oblasti pěstuje. Zde už nemluvíme o suchém a mírném klimatu, ale o teplejším a vlhčím klimatu s podmínkami jako jsou ve vysokohorských lesích nebo v džungli.

Uchubamba je malé údoli v distriktu Masma. Je to okraj vysokohorské džungle a jak by se dalo očekávat, je zde příznivá půda pro pěstování kávy, ale také rocoto paprik, granadilly nebo avokáda, což jsou hlavní zdroje příjmu rodin v této oblasti. Mezi těmito rodinami je i rodina Sergia Julcarimy. Sergio je třetí ze 4 sourozenců, patřící do 3 generace kávových pěstitelů. Po dokončení školy chtěl věnovat svůj čas zemědělství jako jeho rodiče, tak mu jeho táta dal 2 hektary na které vysadil jeho první kávu a jiné ovocné stromy. Tím že je syn a vnuk pěstitelů kávy mu dává mnoho zkušeností ve vedení a opečovávání jeho farmy a důkaz jeho kvality vám dnes přinášíme. Sergio má také ambice spolu s jeho sestrami a rodiči se nejen věnovat pěstování kávy, ale i vysadit více avokáda a začít malou firmu a dokonce i exportovat. Sergiova sestra Dula pracuje jako q-grader a kontrola kvality s našimi dodavateli Cultivar Peru. Dula má také na starost inovaci metod zpracování. Její bratr Sergio také nezahálí, začíná prodlouženou fermentací, kdy káva fermentuje přes 24 hodin v třešních po sklizení, pak se odslupkuje a dá se fermentovat bez přístupu vzduchu v grain pro pytlích ve stínu po dobu 40 hodin, pak následuje promytí čistou vodou.

 

Zboží přidáno do košíku!

Zavřením okna můžete pokračovat v nákupu nebo klikněte a pokračujte do košíku

 

Řešení sporů

 

Děkujeme za registraci

Doplňte si prosím případné další údaje v profilu. Těšíme se na vaše objednávky!