Nahoru

Kurz domácí přípravy

Pokud jste se rozhodli, že chcete začít vychutnávat skutečně zajímavou a správně připravenou kávu v domácích podmínkách, učinili jste rozhodnutí nadmíru správné. Nepotřebujete žádné drahé přístroje, jen pár pomůcek a skutečnou touhu ochutnat celý svět.

Stěžejní část kurzu patří praxi, a to přípravě u nás málo známých způsobů přípravy kávy ve french pressu, vacuum potu, dripu nebo aeropressu.

V kurzech používáme jeden druh 100 % výběrové arabiky s konkrétním původem. Můžete tak sledovat změny, jak se jednotlivé přípravy projeví v šálku, aniž byste změnili surovinu.

Co se na kurzu naučíte?

  • základní teorii o kávě
  • jak poznat kvalitní a dobrou kávu se zaměřením na čerstvě pražené výběrové arabiky s původem
  • výběr, použití a údržbu mlýnku
  • tradiční (a trochu zapomenuté) i moderní metody domácí přípravy - french press, vacuum pot, aeropress, překapávač (drip)
  • jak degustovat a odhalit chuťový potenciál kávy

Kde se potkáme?

Kavárna Kafe Karlín
Sokolovská 46/51, Praha 8, 18000
(tram 3,8, zastávka Karlínské náměstí)

Obecné informace

Pro koho se kurz hodí:
začátečníkům, pokročilým, nadšencům do filtrované kávy, provozovatelům kaváren, kteří chtějí obohatit svůj nápojový lístek mimo espresso

Délka kurzu:
4 hodiny praxe

Počet účastníků:
maximálně 6

Nejbližší termíny:

V tuto chvíli nemáme
vypsaný konkrétní
termín kurzu…

Zanechte nám e-mail.
Budeme Vás informovat
o nových termínech.

Nehodí se vám termín?

Pozveme vás na jiný.

 

Odesláno!

Děkujeme za objednávku
brzy se Vám ozveme.

 

Děkujeme!

Email jsme si uložili a jakmile vypíšeme nový kurz, pošleme vám upozornění.