Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací. Další informace
Nahoru

Espresso připravíme za 30 sekund, ale kávovník roste 3 roky

Čím více toho o kávě víme, tím vážněji její přípravu bereme. Protože ať pro vás děláme espresso, latté nebo cappuccino, pracovaly na něm desítky lidských rukou dávno před námi.

Od pěstování, sbírání a zpracování až po balení do jutových pytlů a pražení.
My baristé bychom tak neměli jejich práci u kávového mlýnku zničit, ale řemeslnou zručností ji maximálně zúročit.

A přesně tomuhle cíli jsme před lety v Kávovém klubu propadli.

Od roku 2010 učíme Čechy pít a připravovat dobrou kávu

Pořádáme kurzy pro kávové nadšence i profesionální baristy, otvíráme vlastní kavárny v pražských ulicích a vyrážíme na akce, kde už mají dost supermarketové kávy z automatu.

A takových míst je čím dál více. S dobrou kávou je to totiž jako s dobrým jídlem nebo vínem. Stačí párkrát ochutnat a už nemůžete zpátky.

Seznamte se s naším týmem

 

Zdeněk Smrčka

spolumajitel a technický ředitel, ředitel pražírny a výrobny zákusků

 

Měl štěstí na lidi u kterých začínal s kávou, a postupně se stal republikovým vítězem v kávových soutěžích Latte Art, Cup Tasting, Barista roku, už je to ale nějaký ten pátek. Nejraději má filtrované kávy z afrického kontinentu. Nepohrdne jimi ani v kombinaci s jinými surovinami, třeba v irské kávě nebo našem drinku Black Tonic. Puntičkář a badatel: „Okolo výběrové kávy je stále co objevovat“.

 

Adam Dvořák

spolumajitel a provozní ředitel

 

Z IT odvětví konvertoval do mnohem přitažlivějšího a voňavějšího světa kávy. Kávové začátky probíhaly v kavárně Karla Gregora a pak už si začal připravovat svou vlastní. Vždy mu záleží na správné přípravě a moderních postupech. Doporučil by vám své oblíbené espresso, ideálně z africké kávy.

 

Jitka

vedoucí kanceláře

 

Výběrová káva ji zastihla kdysi dávno na našem stánku na farmářském trhu. Dnes už ví přesně, co si objednat – většinou je to flat white a filtr, a když je to naturální Etiopie, je to už jen krůček k dokonalosti. Jitku můžete potkat na různých foodie akcích, ať už to jsou zajímavé restaurace, pop-upy nebo třeba festivaly – to je totiž její vášeň.

 

Anička

provozní kaváren

 

Velkou milovnici gastronomie nasměrovalo k výběrové kávě jedno jediné cappuccino od Zdeňka. Ale to už je pár let a dnes už si dá raději batch brew z Etiopie nebo double espresso z Kolumbie. A jak sama říká, kromě kávy na své práci miluje i kontakt s lidmi, tak se klidně zastavte na slovíčko.

 

Karel

pražič, barista

 

O kávu se začal zajímat v době, kdy pracoval na dráze, protože noční směna je noční směna. Nakonec se propil až k výběrovce, nejčastěji ho potkáte s filtrem z aeropressu – v ideálním případě s Etiopií nebo Indonésií, nebo irskou kávou. Při čekání na kávu s Karlem můžete prohodit pár slov třeba o cestování, chození po horách nebo focení.

 

Dominik

pražič, barista

 

Dominik to vzal z opačného konce, vypiloval teorii a zamiloval se do filtrované kávy, ideálně zpracované promytou metodou. Mimoto se se Dominik zajímá i o přípravu čaje, meditaci, jógu a chvilku dokonce studoval filozofii. Každopádně o budoucnosti má jasno, rád by meditoval při pražení kávy!

 

Zuzka

baristka

 

Hráčka rugby, milovnice poctivé zmrzky, dortíků z pečené čokolády a bláznivých nápadů! Kromě toho zbožňuje kávu a ráda vám ukáže, že šálek kávy má mnoho chutí, nejen tu hořkou. Určitě vám do kávy namaluje i pěkný latte art, ale sama dá většinou přednost spíše filtrované kávě z aeropressu.

 

Barča

baristka

 

K výběrové kávě se Barča dostala možná trochu netradičně, během balení dárečků v Alze, které bylo hned vedle espresso baru. Časem by moc ráda odjela do jižní Ameriky a zažila si celý proces zpracování kávy na vlastní kůži. V kavárně s Barčou můžete prohodit pár slov o severské mytologii nebo pokojovkách.

 

Tom

barista

 

Skejťák, fotograf, sportovec a samozřejmě milovník kávy, to je přesně náš Tom. Z obligátního instantu se už dávno vypracoval k čistému espressu, největší radost mu dělají ovocnější a sladší kávy, jako třeba promytý Ekvádor. Ani jedno z jeho několika tetování není o kávových zrnkách, tak snad to brzy dožene.

 

Markéta

baristka

 

Vášeň pro výběrovou kávu v sobě objevila Markéta na Maltě. Hned bylo jasno, že tohle bude práce pro ni! Zpočátku nedala dopustit na cappuccino, ale dnes je z ní milovnice filtrované kávy připravené na V60, ideálně z Etiopie, protože ta ji nikdy nezklame. Krom kávy zbožňuje i svého francouzského buldočka Huga.

 

Petr

barista

 

Petr alias Eda je samé překvapení, k výběrové kávě se dostal až v daleké Číně, rád filozofuje, a dokonce hraje na cimbál! Při návštěvách kaváren si dává pěkně v tandemu espresso i filtr a jak říká, nejlepší káva je ta dobře připravená. Kdyby si měl ale jedna zrnka vybrat, asi by sáhl po Etiopii. 

 

Daniel

barista

 

První setkání s výběrovou kávou proběhlo v Olomouci a už hned rok na to začal v tomto oboru pracovat. Nejčastěji volí filtrovanou kávu – většinou sezónní – jiné chutě převažují v létě, jiné třeba v zimě. Ve volném čas rád cestuje, naposledy třeba po východní Evropě a snad ho brzy uvidíme i na nějaké baristické soutěži!

 

Řešení sporů

 

Děkujeme za registraci

Doplňte si prosím případné další údaje v profilu. Těšíme se na vaše objednávky!